Ajuda
Un procés participatiu és una seqüència d'activitats participatives (p. ex. primer omplir una enquesta, després fer propostes, debatre-les en trobades presencials o virtuals, i finalment prioritzar-les) amb l'objectiu de definir i prendre una decisió sobre un tema específic.
Exemples de processos participatius són: un procés d'elecció de les membres d'un comitè (on primer es presenten unes candidatures, després es debat i finalment s'escull una candidatura), pressupostos participatius (on es fan propostes, es valoren econòmicament i es voten amb el pressupost disponible), un procés de planificació estratègica, la redacció col·laborativa d'un reglament o norma, el disseny d'un espai urbà o la producció d'un pla de polítiques públiques.
Elaboració del Pla Local de Seguretat amb perspectiva de gènere
#plalocalseguretat Montbui ha elaborat el Pla Local de Seguretat amb perspectiva de gènere
Quant a aquest procés
Santa Margarida de Montbui ha elaborat el Pla Local de Seguretat amb perspectiva de gènere.
Aquest pla pretén ser un instrument de diagnosi i actuació municipal, que, a partir de la situació de la seguretat al municipi, marcarà els objectius i accions a desenvolupar. El pla es va dur a terme de forma participativa i incorporant la perspectiva de gènere, com estableix l’ordenament jurídic actual.
També parteix d’una perspectiva transversal i integral de la seguretat, que va més enllà de les funcions i de l’actuació dels cossos policials. Per això, implicarà molts d’altres agents socials i àrees municipals, que poden contribuir a generar unes condicions de vida més segures i a la prevenció de riscos en aquesta matèria.
Aquest pla es va fer de forma participativa, recollint les opinions facilitades per la ciutadania i la seva percepció en matèries relatives a seguretat local.
Compartir